Smaksrike, deilige aprikoser. Rike på antioksidanter, A og C vitaminer. Ypperlige som snacks eller i ulike matretter.
(Konvensjonelle aprikoser blir svovelbehandlet for å se penere ut og for å forlenge holdbarheten).
BESKRIVELSE
Aprikos regnes som en god kilde til både vitamin A (fra beta-karoten) og vitamin C. Aprikos er rike på antioksidanter, inkludert polyfenoliske antioksidanter som flavonoider. De er dessuten rike på karotenoider og xantofyller.
BRUK
Økologiske tørket aprikoser er deilig som en frittstående matbit. De brukes også som tilsetning i varm grøt, kaker, desserter, kompotter eller for eksempel i kombinasjon med andre frukter.
INGREDIENSER
Aprikos* *økologisk
NÆRINGSINNHOLD
per 100 g:
Energi 1051 kJ/252 kcal
Fett 0,5 g
> hvorav mettet 0,3 g
Karbohydrater 47,9 g
> hvorav sukkerarter 43,3 g
Fiber 17,7 g
Protein 5 g
Salt 0,03 g