Næringsrike og sunne solsikkefrø. God nøtteaktig smak. Brukes i brød, knekkebrød, matretter og som snacks.
BESKRIVELSE
Solsikkefrø er rike på E-vitamin, B1, B6, B2, niacin og folat samt mineralene mangan, jern, kobber, magnesium og selen. De er også rike på omega-6, kostfiber og protein.
BRUK
Solsikkefrø kan brukes både i bakverk og matretter, eller drysses over salaten for litt ekstra knas og smak. Kjernene kan også ristes lett i stekepannen for å fremheve den nøtteaktige smaken. Solsikkekjerner kan tilsettes bakverk som hjemmelagde brød, muffins og rundstykker. De kan også spises som herlig snacks.
INGREDIENSER
Solsikkekjerner* *økologisk
NÆRINGSINNHOLD
per 100 g:
Energi 2547 kJ/609 kcal
Fett 49,0 g
> hvorav mettet 4,5 g
Karbohydrater 12,3 g
> hvorav sukkerarter 2,6 g
Fiber 6,3 g
Protein 26,5 g
Salt 0,005 g