Linfrø har en nøtteaktig smak og brukes som regel på toppen av brød eller i salater. De har et høyt innhold av omega-3 og kostfiber.
BESKRIVELSE
Linfrø er svært rike på kostfiber og omega-3. De er også rike på folat, kalsium, kalium, magnesium, og noe jern. Men for å kunne gjøre nytte av dem må du knuse linfrøene fordi kroppen ikke er i stand til å fordøye frøene hele.
BRUK
Linfrø brukes i bakverk, grøt og müsli eller presses til olje. Bland gjerne linfrø inn i de hjemmelagde knekkebrødene dine.
INGREDIENSER
Linfrø* *økologisk
NÆRINGSINNHOLD
per 100 g:
Energi 1924 kJ/460 kcal
Fett 30,9 g
> hvorav mettet 3 g
Karbohydrater 2 g
> hvorav sukkerarter 1,6 g
Fiber 38,6 g
Protein 24,4 g
Salt 0,1 g